0 (850) 840 87 87

ONLİNE – TELEFONLA PSİKOLOJİK DESTEK

Online Psikolog - Online Psikolojik Destek - Telefonla Psikolog

Tüm dünyada uzun süredir kullanılmasına rağmen ülkemizde hala yeni olan fakat gün geçtikçe örneklerine sıkça rastlanılan online psikolojik destek – online psikolog hizmeti psikolojik danışma almak isteyenlere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Online psikolojik destek – online psikolog – online psikolojik danışman, internet veya telefonla bireylere psikolojik destek iletilmesi sürecidir. Bu amaçla ‘facetime’ ‘whatsapp’ ‘hangout’ ‘facebook messenger’ gibi görüntülü konuşma platformları veya ‘telefon’ tercih edilebilmektedir.

Online psikolojik destek – online psikolojik danışma hizmetinin birçok avantajı insanları bu alana yönlendirmektedir. Telefonla psikolojik danışma hizmeti veya online psikolojik danışman chat olarak da adlandırabileceğimiz bu uygulamanın tercih sebeplerinden bazıları şunlardır:

  • Kişinin bulunduğu yerde psikolojik yardım alabileceği ya da almak isteyeceği bir psikolog ya da psikolojik danışmanın bulunmaması
  • Sosyal yaşam veya iş yaşamındaki yoğunluk sebebiyle kısıtlı zamanın olması ve psikolojik danışma sürecine zaman ayıramama
  • Evden çıkmaya engel olabilecek fiziksel rahatsızlıkların bulunması
  • Bireyin dışarı çıkmasına engel olabilecek agorafobi, sosyal fobi gibi durumlarda
  • Psikolojik destek hizmeti aldığının duyulmasını tercih etmeyen kişiler için
  • Cinsel sorunlar gibi kimi zaman yüz yüze konuşulmaktan çekinilen konularda
  • Trafik gibi çevresel etkilerden bağımsız olarak evinizin rahatlığında veya dilediğiniz herhangi bir yerde bir bilgisayar, tablet veya telefon sayesinde sanal psikolog yardımını alabilirsiniz. Üstelik online psikolojik destek yüz yüze gerçekleştirilen terapilerden çoğunlukla daha makul bir fiyata yapılmaktadır. Bu da kısıtlı bir bütçeye sahip olan kişiler için önemli bir noktadır.

Online telefonla psikolojik destek için danışan ile uzmanda (psikolog, psikolojik danışman) kimi zaman sadece telefon, kimi zamansa bilgisayar, internet bağlantısı ve kulaklık olması yeterlidir. Bu tamamen görüntülü mü yoksa yalnızca telefonla mı psikolojik destek almak istediğinize göre değişmektedir.

 

Kendisini online psikolog – online psikolojik danışman olarak tanıtan kişilere nasıl güvenilir ve online psikolojik destek alırken nelere dikkat edilmelidir?


Online danışma almaya karar vermiş fakat kafası karışık olan online psikolojik danışma hakkında tereddütleri bulunanlar için bu kısım önemlidir. Psikolog, psikolojik danışman ya da psikiyatrist olmadığı halde kendisini bu şekilde tanıtıp insanları kandırmaya çalışan kötü niyetli insanlar bir çok yerde bulunmaktadır. Bilhassa internet ortamında sıkça rastladığımız bu tip insanlardan korunmak için öncelikle yardım alacağınız uzmanın, mezun olduğu okullarla ilgili diplomalarını ve almış olduğu eğitim belgelerini kontrol ediniz.

Bu noktada almış olduğu lisans eğitimine dikkat etmelisiniz. Psikolojik danışma ücreti, ödememenin hangi yolla gerçekleştirileceği, seans süreleri gibi detayların önceden belirlenmiş olması önemlidir. Gerçekleştirilecek online psikolojik destek hizmetinin görüntülü konuşma mı yoksa sadece telefon konuşması olarak mı devam ettirileceği yine uzmanla birlikte kararlaştırılmalıdır. Yüz yüze danışmanlık sürecindeki bütün etik kurallar burada da geçerlidir. Destek alacağınız uzmanın ne kadar zamandır bu alanda çalıştığını ve online hizmet verdiğini öğrenmeniz de size karar vermede kolaylık sağlayacaktır.


Online – Telefonla Psikolojik Danışma Sürecinde Uygulanabilen Teknikler Nelerdir?

EMDR Tekniği ve Bilişsel Davranışcı Teknikler  ile hekimin tıbbi müdahalesini, tedavi ve sağlık hizmeti süreçleri
gerektirmeyen ve ilaç kullanımı gerektirmeyen tüm psikolojik sorunlar ve cinsel sorunlar online psikolojik danışmanlık ile çalışılabilmektedir.

Gelişen teknolojiyle birlikte psikolojik sorunların çözümünde de alternatif yollar bulunmakta ve etkili sonuçlar alınmaktadır. Optimum Psikoloji Konya olarak verdiğimiz hizmetlerden birisi de online psikolojik destek hizmetidir.

ONLİNE - TELEFONLA PSİKOLOJİK DESTEK UZMANLARIMIZ

DANIŞAN YORUMLARI

Optimum Psikoloji – Psikolojik Danışma Merkezi
Konya – Karaman – Aksaray – İzmir – Antalya – İstanbul – Ankara ve Tüm Türkiye için,

Online – Telefonla veya İnternet üzerinden Psikolojik Danışman Desteği 
Psikolojik Danışman Desteği – EMDR Tekniği